Jorga

Over Jorga

Jorga Lok is geboren in 1989 en is opgegroeid in de stad Zoetermeer. Ze vond het altijd leuk om naar het circus te gaan en hield ervan om dan een paar dingen thuis te proberen met haar vader die ooit een paar lessen acrobatiek gehad heeft. Sinds Jorga zeven jaar is, wilde ze professioneel circusartiest worden. Voor een lange periode, deed Jorga aan turnen omdat dat het dichtst bij circus lag. Toen ze 14 was, ging Jorga bij Circus Rotjeknor. Ze leerde daar veel en bereidde zich voor op de audities die zouden komen om aan een professionele circusschool te studeren.

Na aangenomen te zijn, verhuisde Jorga op haar 18e naar Stockholm voor drie jaar. Ze studeerde aan de Universiteit van Dans en Circus. Naast haar specialisaties handstand en partner-acrobatiek, volgde ze ook lessen in tumbling, trampoline, dans, muziek, stem, theater en compositie. In 2010 is ze afgestudeerd en ontving Jorga de Bachelor of Circus. Jorga besloot om terug te gaan naar Nederland om een jaar te trainen aan de circusschool van Codarts, Hogeschool voor de kunsten in Rotterdam.

Toen dit jaar om was, bleef Jorga in Nederland en werkte zij met TENT Circustheaterproducties. Ook andere samenwerkingsverbanden zijn ontstaan zoals een paar maanden later Fabuloka.

Meer over Ed